Friday, December 30, 2011

Новогодишна желба


Ако посакам здравје, пари, среќа
парите се отепувачка
среќата со пари нес е купува
а здравјето нема цена


Ако посакам остварување на сите желби и соништа
Што ќе ми остане потоа?
Џабе живееш ако не сонуваш.

Ако посакам успех,нема да згрешам
но и успехот е релативен.
Секогаш може уште повеќе, подалеку, подобро.

Посакувам ЉУБОВ.
Зошто таа никогаш не е клише,
лекува,
мотив е и поддршка за секој успех,
и да е само копнеж и неостварен сон,
љубовта е се што ми треба.


За оние кои ја нашле,
да ја чуваат, негуваат, милуваат

За оние кои сеуште ја бараат, 
да уживаат во потрагата
Таа нив ќе ги пронајде.

За оние кои од неа се разочарале
да и дадат уште една шанса,
и уште една, и уште една.

За оние со слатка дилема
помеѓу разумот и срцето
навивам за срцето :-)

За оние кои тајно љубат,
За оние за кои љубовта станала навика,
За оние кои велат "Нашето поминало"
...
Застанете за момент,
Гушнете  и бакнете се,
Танцувајте, споделувајте, милувајте се,
Радувајте се заедно
Кажувајте си смешки почесто
Приредувајте си убави изненадувања.

Уживајте во секој момент од 2012 година. :-)