Wednesday, August 1, 2012

NOT sexy


Да си (пре)емотивен - не е секси
Не дозволувај да те погодува сечиј збор, имај повеќе самопочит.
И немој да се лигавиш и да бидеш патетичен, тоа не пали. Може само да предизвика сожалување, а...
Да сожалуваш и да те сожалуваат - не е секси

Да си слаб карактер - не е секси
Кај што плукаш не лижи, исполнувај ветувања, имај принципи!
Така ќе те ценат повеќе и ќе ти се восхитуваат, ќе ти се угледуваат


Да не знаеш што сакаш - не е секси
Ако не знаеш што, кога и зошто, тогаш нема ни да се оствари
Неостварени луѓе се незадоволни (не се секси)
Да немаш план, поента - не е секси
Ако знаеш што сакаш тогаш само храбро, зошто...
Да се плашиш - не е секси

Да мислиш дека си многу секси - не е секси
всушност изгледаш смешно и проѕирно, но...
Да не мислиш дека си секси исто така не е секси
Да си премногу критичен (кон себе и кон другите) - не е секси
Биди реален, но со широки погледи, почит кон себе и другите

Да живееш за другите - не е секси
Да се каеш - не е секси
Да си кукавица - не е секси
Да си предвидлив - не е секси

последно но не помалку важно :-))
Да носиш гаќички со раб кој се познава на тесна облека НЕ е секси!