Tuesday, April 17, 2012

Едно те исто


Едно те исто, досадно.

Се вртиш во круг...ништо повеќе не те возбудува, не те ни вознемирува, не те засега, едноставно ти е здодевно. Чувство на апатија и рамнодушност, нема полошо. Како транс музика која се повторува без ритам кој би те поттикнал да играш. Како ова облачно време кое  е неодлучно и тмурно, те загушува , не ти дава ни надеж...

Досадно ти е и не знаеш што со тоа.

 Сакаш и чекаш да се случи нешто, било што само да се мрднат нештата од мртва точка. И секоја секунда трае долго, многу долго.Имаш идеи и планови, но никако да се реализираат, и тие чекаат подобри времиња, и тие немаат воља за ништо, се досадуваат.

Уф, ајде нека огрее сонце, зрак светлина, да вдишиме слободно со полни гради, да се активираме, да создаваме, да чувствуваме, да споделуваме. Само да се тргнат облациве...