Wednesday, September 18, 2013

Копнеж...кога сонот е пореален од реалноста

за сите пеперутки кои скришум те радувале,
за сите искрички кои не распламтиле,
за сите вљубени погледи кои не се сретнале,
за сите тајни мисли и сонувања,
за сите треперења и мечтаења,
за сите неизречени "Те сакам многу"
за сите воздишки кои шепотат "Те посакувам"
за сите "Би можеле јас и ти..."
за сите премолчани и неостварени љубови
Зарем не се тие најчисти, најсилни и најсовршени?